binnenschilderwerken

Binnenschilderwerken

Met binnenschilderwerken ziet je woning er netjes en verzorgd uit. Schilders raden aan om binnenschilderwerken om de zeven jaar te herhalen. Schilder bijvoorbeeld de living in een mooie lichte kleur of ga juist voor een opvallende accentmuur. Op deze pagina lees je meer over de schilderwerken binnen en de werkzaamheden van een schildersbedrijf.

Benieuwd naar de prijzen?

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier. Je krijgt niet alleen inzicht in de exacte prijzen, maar je weet ook zeker dat je niet te veel betaalt. Vergelijk en bespaar!

Plafond schilderen

Veruit de meeste mensen kiezen ervoor om het plafond te witten. Na verloop van tijd wordt het plafond geler door invloed van de zon, het branden van kaarsen, koken in huis en roken. Je ziet het misschien niet direct, maar met een nieuwe verflaag ziet het plafond er een stuk frisser uit.

Het schilderen van het plafond is zwaar werk. Een binnenshuisschilder gebruikt een speciale roller met lange stok om het plafond te verven. Meestal is één laag voldoende, maar soms is het nodig om twee lagen verf aan te brengen voor een dekkende finish.

trap schilderen

Trap schilderen

De trap wordt elke dag intensief gebruikt, hierdoor slijten de traptreden sneller. Is de verf eraf gesleten of bladdert de binnenverf? Dan is het nodig om de trap te schilderen. Een schilder schildert niet alleen de trap, maar voert ook kleine reparaties uit. Denk aan beschadigingen omdat er iets zwaars op de trap is gevallen.

Wanneer kan ik de trap weer gebruiken?

De vakman schuurt eerst het trapoppervlak en brengt daarna verf aan. Met sneldrogende verf kun je de trap vaak ’s avonds alweer in gebruik nemen.

Badkamer verven

Wist je dat het mogelijk is om de badkamertegels te verven? Nieuwe badkamertegels zijn erg kostbaar en je zit soms lang in een verbouwing. Door de tegels te verven, ziet je badkamer er snel weer als nieuw uit. Voor het verven van de badkamer brengt de binnenschilder eerst een primer aan. Dit is nodig voor de hechting van de verf. Daarnaast gebruikt hij altijd een waterdichte verf die bestand is tegen vochtige ruimtes.

Keuken verven

Bij het verven van de keuken, ontsmet de binnenschilder altijd eerst de wanden en het plafond. Vlekken door te koken, voornamelijk vetvlekken, zorgen er namelijk voor dat de verf niet goed hecht. Na het ontsmetten brengt de binnenschilder verf aan op de muren. Er is speciale verf te koop voor keukens, maar het is ook mogelijk om een extra waterdichte coating aan te laten brengen. Na het drogen van deze coating kun je de muren gewoon afnemen met een nat doekje wanneer er vlekken op zitten.

Slaapkamer schilderen

Je slaapkamer is een ruimte waar je tot rust moet komen. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de slaapkamer in een lichte kleur te schilderen. Lichte kleuren zorgen er daarnaast voor dat de ruimte groter lijkt. Een grote slaapkamer kun je echter knusser maken door te kiezen voor donkere verfkleuren.

Een accentmuur kan ook erg mooi zijn. Hierbij is het belangrijk om te letten op de lichtinval. Maak je de accentmuur waar het licht op valt donker? Dan voelt de kamer ook snel donkerder aan.

Wil je de living of slaapkamer laten schilderen?

Profiteer van hoogwaardige kwaliteit en schakel een schilder in!

Vloer schilderen

Wil je je houten vloer of parketvloer gaan verven? Dan kun je ervoor kiezen om neutrale lak of beits te gebruiken, of juist een gekleurde verfsoort. De schilder geeft je graag advies over geschikte verfsoorten, want deze moet bestand zijn tegen intensief gebruik. Je wilt natuurlijk niet dat de vloer snel slijt.

Het schilderen van de vloer is een bewerkelijke klus. Met een binnenschilder zijn deze binnenschilderwerken een stuk sneller afgerond dan wanneer je het zelf zou doen.

binnendeur verven

Binnendeuren schilderen

Binnendeuren moet je ongeveer om de zeven jaar laten schilderen. Zie je blaasjes ontstaan onder de verf, poeder de verf of bladdert het juist af? Dan moet je de binnenschilderwerken eerder laten doen. Na een nieuwe verflaag zien de deuren er weer mooi uit.

Welke verf is geschikt?

De meeste schilders gebruiken een acryllak voor een binnendeur, bijvoorbeeld met zijdeglans. Alcryllak droogt namelijk snel, verkleurt bijna niet en is niet milieubelastend. Daarnaast is het een zeer goede dekkende verf.

Living schilderen

De schilder verft een living het liefste in het daglicht. Dan ziet hij namelijk het beste of de verflaag goed dekkend en egaal is. Door je living te laten schilderen, ziet de ruimte er weer netjes en verzorgd uit. Een frisse kleur kan veel doen voor de uitstraling van je woonkamer.

Brengt een binnenschilder ook behang aan?

De meeste schilderfirma’s brengen ook snel en vakkundig behang aan. Combineer bijvoorbeeld lichte muren binnen met een accentmuur van behang. Eén van de voordelen van behang is dat er vele stijlen en dessins mogelijk zijn.

Binnenmuren schilderen

Het schilderen van de binnenmuren vergt enige voorbereiding. De schilder plakt eerst alle randen en de kozijnen binnen af met speciale schilderstape. De vloer beschermt hij met afdekfolie. Dit kan ook gebruikt worden om de meubels mee af te dekken. Daarna maakt hij alle muren binnen stof- en vetvrij. Eventuele oneffenheden worden direct gerepareerd met een muurvuller.

Een zuigende ondergrond heeft eerst een behandeling met voorstrijkmiddel nodig. Dit voorkomt dat de verf te veel in de muur trekt. Na de voorbereidingen en het aanbrengen van het voorstrijkmiddel, schildert de schilder alle muren binnen met grondverf en muurverf. Hiervoor gebruikt hij een kwast en een roller.

Hal verven

De hal is het eerste vertrek wat je bezoekers zien. Belangrijk dus om direct een goede eerste indruk achter te laten. Omdat de hal vaak een kleine ruimte is, kiezen deze meeste mensen ervoor om de hal in lichte kleuren te verven. Dan oogt het vertrek al een stuk ruimer.

De schilder geeft u graag advies over de binnenschilderwerken voor de hal. Denk aan een mooi effect met lambrisering of verschillende kleurtinten.

kosten binnenschilderwerk

Kosten van binnenschilderwerk

De kosten voor de binnenschilderwerken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een schilder rekent meestal een uurtarief of een vaste prijs per project. Voordeel van een vaste prijs is dat u van tevoren precies weet wat alles gaat kosten. Het uurtarief van een schilder wordt bepaald door de schilderwerken en de ervaring van een schilder.

Andere factoren die de totaalprijs van de schilderwerken beïnvloeden zijn de materiaalkosten. Huismerkverf is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een A-merk. Nadelig van huismerkverf is dat er vaak meerdere lagen nodig zijn voor een dekkende finish.

Winterschilder voor binnenschilderwerken

Ken je het begrip winterschilder al? De naam winterschilder wordt gegeven aan schilders die in de winterperiode binnen- en buitenshuis schilderwerken uitvoeren. In de winter zijn er namelijk minder klussen voor een schildersbedrijf, daarom krijg je vaak hoge kortingen als je een winterschilder inschakelt.

Hoeveel korting krijg ik voor de schilderwerken?

De hoogte van de korting voor de binnenschilderwerken is verschillend per schilderfirma. Het kan oplopen tot wel 30% van de totaalprijs.

schilderwerken binnen

Gratis offertes voor binnenschilderwerken ontvangen

Wilt u de living laten schilderen of de trap laten voorzien van een nieuwe verflaag? Schakel dan een schildersbedrijf in voor de binnenschilderwerken. Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en krijgt deskundig advies over de mogelijkheden. Een binnenschilder weet bijvoorbeeld precies welke verf geschikt is en welke voorbereidingen er getroffen moeten worden.

Bespaar ook op de kosten!

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor de schilderwerken binnen. Vraag daarom direct gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de prijsoffertes, kies een schildersbedrijf en bespaar op de kosten.