buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken

Wist je dat schilders aanraden om buitenschilderwerken eens in de vijf jaar te laten doen? Met de schilderwerken bescherm je het hout en voorkom je problemen zoals houtrot. Je hebt de keuze uit allerlei soorten verf, beits en lak voor buiten. Wil je meer weten over buitenschilderwerken? Lees dan snel verder! Op deze pagina lees je alles over het verven van de gevel, tuinhuis, ramen en deuren.

Besparen op de kosten? Dat is heel eenvoudig! Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk en bespaar op de totaalprijs voor het schildersbedrijf bij jou uit de buurt.

Gevel schilderen

Laat je gevel weer stralen door het te laten schilderen. Eén van de voordelen van de schilderwerken aan de gevel is dat de buitenmuur er weer als nieuw uitziet. Na verloop van tijd gaat de gevel van je woning er steeds minder mooi uitzien. Met een nieuwe verflaag hecht vuil zoals mos en algen zich minder goed op de muur. Hierdoor blijft de gevel er lang mooi uitziet.

Eéns in de zes tot tien jaar is het nodig om de gevel te schilderen met speciale muurverf. De buitenmuur ziet er niet alleen netjes en verzorgd uit, de verflaag maakt het ook waterdicht en uv-bestendig.

Ramen schilderen

Houten ramen moet je eens in de vijf jaar schilderen. De raamkozijnen hebben namelijk veel te verduren onder de weersomstandigheden en de verflaag is belangrijk voor de vochtbestendigheid. Wanneer er vocht in het hout kruipt, kan er namelijk houtrot ontstaan.

Zie je blaasjes onder de verf van de kozijnen verschijnen? Of bladdert de verflaag eraf? Dan is het nodig om de ramen opnieuw te verven. Voor de raamkozijnen gebruikt een schilder meestal een alkydverf (op terpentinebasis) of een speciale acryllak voor buiten.

Voordeur schilderen

De schilder begint altijd eerst met het ontvetten van de deur, zodat de nieuwe verflaag goed hecht. Soms is het nodig om de oude verflaag eraf te krabben. Dit doen de buitenschilders voornamelijk bij oude buitenverf dat aan het bladderen is of wanneer er veel luchtblaasjes onder zitten.

Wanneer moet je een buitendeur schilderen?

De voordeur is één van de eerste dingen die men ziet als ze naar je huis gaan. Belangrijk dus dat deze deur er netjes uitziet. Schilders raden meestal aan om buitendeuren eens in de vijf jaar te schilderen. Wanneer er echter blaasjes onder de verf zitten of wanneer de verflaag afbladdert, is het nodig om de deur eerder te verven.

dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Heb je een mooie houten dakkapel geplaatst op je woning? Een dakkapel vereist enig onderhoud en één van de onderhoudswerkzaamheden is het verven van de houten onderdelen. Voor het schilderen van een dakkapel is een steiger zeer handig. Dan hoeft de schilder niet de hele tijd op het dak te staan.

Een dakkapel bestaat uit zijwangen en boeidelen (de voorkant). Eerst schuurt de buitenschilder alle onderdelen en daarna begint hij te verven. Het schuren is belangrijk voor de hechting van de nieuwe laag. Wanneer je dit niet doet, bestaat er een kans dat de nieuwe buitenverf snel loslaat.

Besparen op de kosten van een verhuisfirma?

Vergelijk zonder verplichting offertes & bespaar op de totaalprijs!

Tuinhuis schilderen

Heb je buiten een tuinhuisje? Met een verfbeurt ziet je tuinhuisje er weer als nieuw uit. De meeste tuinhuisjes worden van hout gemaakt en hout moet je regelmatig onderhouden. Wanneer je dit niet doet, kan er houtrot ontstaan of vocht binnendringen. Om te zorgen dat je tuinhuis er mooi en verzorgd uitziet, moet je het minstens één keer per vijf jaar laten verven.

Wat doet een schildersbedrijf?

De buitenschilder schuurt eerst het gehele oppervlak. Schuren is belangrijk voor de hechting van de nieuwe laag verf. Soms is het nodig om de oude verflaag eraf te krabben. Daarna brengt hij nieuwe verf aan met een roller of een kwast.

Garage schilderen

Een garagedeur is meestal gemaakt van metaal. Wil je deze laten schilderen? Dat is geen probleem. Ook voor metaal zijn er diverse verfsoorten geschikt. Of misschien wil je buiten de bakstenen muren van de garage voorzien van grondverf. Een vakman brengt dan altijd eerst een voorstrijkmiddel aan, ook wel primer genoemd. Hierdoor trekt de muurverf niet in de buitenmuur.

Schuur schilderen

Heb je een houten schuur in de tuin staan? Dan kun je de schuur laten beitsen, lakken of schilderen. Door te kiezen voor beits of lak, behoud je de natuurlijke uitstraling van het hout. Het is mogelijk om het hout een aantal tinten lichter of donker te lakken.

Uiteraard kun je ook kiezen voor verf in elke gewenste kleur. Het is ook erg mooi om een combinatie te kiezen. Denk aan blauwe muren en witte accenten op de boeidelen.

schutting verven

Schutting verven

Een schutting wordt na verloop van tijd steeds donkerder als je deze niet behandelt met verf, beits of lak. Door het hout te beitsen of te lakken, behoud je de kleur en ziet de schutting er netjes uit. Doordat een schutting bestaat uit meerdere houten latten, is het belangrijk om de buitenschilderwerken zorgvuldig uit te voeren. Met een laag verf bescherm je het materiaal en hierdoor gaat je schutting langer mee.

De schilder uit jouw regio schuurt het oppervlak eerst, zodat de verf goed hecht. Daarna brengt hij verf aan. Soms is het nodig om ook een laag grondverf aan te brengen voor een mooi resultaat.

Kosten van buitenschilderwerk

De kosten voor buitenschilderwerken door een schildersbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de arbeidskosten voor de buitenschilder, het benodigde materiaal, het te verven oppervlak en de overige klussen. Een buitenschilder repareert bijvoorbeeld ook kleine beschadigingen.

Het uurtarief van een buitenschilder wordt onder andere bepaald door de schilderwerken en de ervaring van de schilder. Een vakman met veel ervaring is vaak duurder, maar heeft meer vakkennis en werkt meestal sneller.

Winterschilder voor buitenschilderwerken

Ken je het begrip winterschilder al? Een winterschilder is een schilder die werkt in de koudere wintermaanden. Er is dan minder buitenschilderwerk voor een schildersbedrijf en daarom werken de schilders vaak tegen hoge kortingen. Buitenschilderwerk in de winter is mogelijk als het niet te hard vriest of regent. Vocht en vrieskou beïnvloeden namelijk de hechting en kwaliteit van de schilderwerken. Vraag ook naar de mogelijkheden en huur een schildersbedrijf in!

schilderwerken buiten

Vraag vrijblijvend offertes voor buitenschilderwerken aan

Het is verstandig om een schildersbedrijf in te schakelen voor de schilderwerken buiten, omdat de buitenschilder snel en vakkundig werkt. Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en krijgt deskundig advies. De schilders zijn je graag van dienst bij het verven van de ramen, deuren, de gevel en andere schilderwerken.

Besparen? Dat doe je zo!

Je wil natuurlijk niet te veel betalen voor je buitenschilderwerken! Daarom is het verstandig om een aantal prijsoffertes van schilderfirma’s te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je aanzienlijk op de kosten. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.