prijzen schilderwerk

Prijzen schilderwerk

Wie het schilderwerk in huis wil vernieuwen is ongetwijfeld benieuwd naar de prijzen van schilders in de buurt. De tarieven voor schilderwerken verschillen per schildersbedrijf. Wil je profiteren van het laagste uurloon? Vergelijk dan gratis de prijzen van meerdere schilders!

Op deze pagina lees je meer over het uurloon van schilders. Je krijgt informatie over het gemiddelde uurtarief van een schilder en de tarieven per vierkante meter voor het schilderwerk. Ook lees je hoe je gemakkelijk bespaart op de totale prijs en welke premies je aan kunt vragen. Start nu de offerteaanvraag.

Kosten schilderwerk; losse schilderopdrachten

Stel, je wilt het schilderwerk in huis aanpakken. Wat kost dit? Voor het plafond betaal je een tarief van ongeveer €12,- tot €20,- per m². Laat je de trap opnieuw lakken? Dan liggen de tarieven rond de €15,- tot €20,- per traptrede.

Buitenschilderwerken zijn doorgaans iets duurder. De prijzen voor het lakken van buitendeuren kost ongeveer €70,- tot €110,- per deur. Laat je de gevel schilderen, houd dan rekening met tarieven van rond de €20,- tot €40,- per m². Voor het lakken van de ramen betaal je gemiddeld €15,- tot €25,- per raam. Deze prijzen zijn een indicatie, vraag gratis offertes aan voor een exacte prijs.

Wat zijn de prijzen per type schilderwerk?

Schilderwerken Richtprijzen* Opdrachtomschrijving
Binnen
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, 2 keer sauzen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede 2 keer grondverf en een eindlaag
Buiten
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer en twee lagen afwerking
Raam €15,- tot €25,- per raam 3 dikteranden tot 100mm breed
(*) dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bespaar tot wel 40% op de prijs van je schilderwerken!

Vergelijk gratis offertes en kies de schilder met het beste aanbod!

Prijs schilderwerken per uur en per vierkante meter

Een schilder rekent een vast uurtarief of een vaste prijs per vierkante meter. Het uurloon van een binnenschilder varieert van ongeveer €35,- tot €40,- per uur. De prijs per vierkante meter voor binnenschilderwerken verschilt. Voor het schilderen van hout ligt de prijs rond de €30,- tot €35,- per m². Het sauswerk op de muur kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m² en voor het spuiten betaal je gemiddeld €5,- tot €10,- per m².

En wat kost het buitenschilderwerk?

Het gemiddelde uurtarief van een schilder ligt voor buitenschilderwerk rond de €40,- tot €50,- per uur. Hanteert de schilder geen uurloon, maar een vaste prijs per vierkante meter? Houd dan rekening met prijzen rond de €35,- tot €40,- per m². Met het inschakelen van een winterschilder bespaar je al snel 10% tot 20% op de totaalprijs.

Wat is het uurtarief van een schilder?

Soort schilder Werkzaamheden Prijs per m² * Prijs per uur *
Binnenschilder Schilderwerk hout €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Sauswerk muur €10,- tot €15,- €35,- tot €40,-
Spuitwerk muur €5,- tot €10,- €35,- tot €40,-
Buitenschilder Schilderwerk hout €35,- tot €40,- €40,- tot €50,-
Schilderwerk muur €35,- tot €40,- €40,- tot €50,-
Winterschilder Binnen- en buitenschilderwerk 10-20% goedkoper 10-20% goedkoper
(*) dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijs per uur of prijs per m²?

In de meeste gevallen hanteert een schilder een vaste prijs per vierkante meter. Bij sommige klussen, zoals het schilderen van de trap, betaal je daarentegen vaak een prijs per uur.

Wat is nu goedkoper?

In principe bepaalt de schilder zelf of hij een uurtarief of vaste prijs per vierkante meter hanteert. Het is dus niet het geval dat het één goedkoper is dan het ander. Wel kun je, als je een schilder inschakelt voor een grote klus, vragen om een totaalprijs. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

winterschilder korting

Korting bij een winterschilder?

In de winter zijn er minder mensen die hun huis laten schilderen. Omdat er dus minder werk is, biedt een winterschilder zijn diensten aan tegen een lager uurloon! Door het schilderwerk in de winter uit te laten voeren, bespaar je al snel tot wel 10% tot 20% op het uurloon! Natuurlijk verschilt het uurloon per schilder.

Winterschilders zijn in te zetten voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Winterschilders zijn over het algemeen in te schakelen voor de periode tussen 21 november en 21 maart. De voordelen van winterschilders:

  • Je profiteert van een mooie korting op de prijzen
  • Winterschilders kunnen vaak snel aan de slag
  • Tegen de tijd dat de zomer begint, is je huis helemaal klaar!

Kosten buitenschilderwerk per woning

Vaak is het verstandig om alle buitenschilderwerken in één keer uit te besteden. Hoe groter de schilderwerken, des te lager het uurloon dat de schilder hanteert.

Voor een appartement ligt de gemiddelde totaalprijs voor het buitenschilderwerk rond de €700,- tot €900,-. Hoe groter de woning, des te hoger de totaalprijs. Voor de schilderwerken bij een tussenwoning liggen de prijzen tussen de €1.000,- en €1.350,-.

Woon je in een 2 onder 1 kap, houd dan rekening met prijzen van ongeveer €1.500,- tot €2.700,- en de tarieven kunnen bij een vrijstaand huis oplopen van €4.000,- tot €5.400,-.

Gemiddelde totaalprijs buitenenschilderwerk

Type woning Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement €700,- tot €900,-
Tussenwoning €1.000,- tot €1.350,-
Hoekwoning of 2 onder 1 kap €1.500,- tot €2.700,-
Vrijstaand huis €4.000,- tot €5.400,-
(*) dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke premies voor schilderwerk zijn er?

Goed nieuws! Als je het schilderwerk uitbesteed aan een ervaren schildersbedrijf, dan heb je mogelijk recht op de Vlaamse renovatiepremie! Wat houdt dit in? Als je de woning laat schilderen door een ervaren schildersbedrijf, dan heb je recht op een premie van 20% of 30% van de totale investering. Hoe hoog de premies zijn, is afhankelijk van je gezamenlijk inkomen.

Mag iedereen een renovatiepremie aanvragen?

Als verhuurder of bewoner kun je de renovatiepremie aanvragen, mits je naam op de facturen staat. Een belangrijke voorwaarde is dat je woning minimaal 30 jaar oud is. Meer lezen over de Vlaamse renovatiepremie? Lees dan verder op wonenvlaanderen.be.

Wat is het btw-tarief voor schilderwerken?

Als je een erkend schildersbedrijf inhuurt profiteer je ook nog eens van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt namelijk niet 21%, maar slechts 6%! Dit verlaagde tarief is geldig op zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten. Uiteraard zitten er wel voorwaarden aan verbonden:

  • je woning is minimaal 5 jaar oud;
  • de woning wordt als privé woning gebruikt;
  • de factuur van de schilderwerken staan op naam van de eigenaar of huurder.

Hoe besparen op de prijs van schilderwerk?

Op zoek naar een manier om te besparen op het schilderwerk? Hieronder staan een aantal handige tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Help de schilders door voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren: plak plinten af, dek meubels en vloeren af of schuur het oppervlak alvast.
  • Schakel winterschilders in voor een korting van wel 20% tot 30% op de totaalprijs.
  • Combineer meerdere schilderwerken! Vaak rekent de schilder bij grote klussen een lager uurtarief.
  • Vergelijk gratis de offertes van meerdere schilders uit je regio. Kies het schildersbedrijf met het beste uurtarief en bespaar tot 40%!

prijzen schilderwerken

Vraag gratis offertes voor schilderwerk aan en bespaar!

Is de woonkamer aan een nieuwe kleur toe? Of wil je graag de ramen opnieuw laten lakken? Schakel dan snel een ervaren schildersbedrijf in. Door te kiezen voor een schildersbedrijf uit de regio bespaar je op de voorrijkosten én weet je zeker dat het schilderwerk van hoge kwaliteit is.

Bespaar bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

Hoe? Met het vergelijken van de prijzen natuurlijk! Doe snel een offerteaanvraag en ontvang tot 6 vrijblijvende prijsopgaven van schilders bij je in de buurt. Kies zelf het bedrijf met de laagste tarieven en bespaar! Deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!