schilderwerken Halen

Schilderwerken Halen

Toe aan een nieuwe kleur in huis? Geef je schilderwerken in Halen dan uit handen aan een schildersbedrijf! Het schilderwerk is dan in korte tijd uitgevoerd en je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. Er zijn verschillende schildersbedrijven beschikbaar in Halen: ook op zoek naar een schildersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Geen zorgen: je zit helemaal nergens aan vast. Op deze pagina lees je meer over de schilderwerken die schilders uitvoeren. Je leest meer over binnen- en buitenschilderwerk, krijgt een overzicht van de gemiddelde kosten en leest over eventuele premies die je kunt aanvragen.

Voordelen van deze offerteservice

Op zoek naar schildersbedrijven in jouw regio? Vergelijk gratis offertes! Onze offerteservice heeft een aantal belangrijke voorwaarden:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van buiten- en binnenschilderwerk.
 • Jij kiest daarna zelf het schildersbedrijf met het beste aanbod.
 • Je besparing loopt op tot wel 40%!
 • Deze offerteservice is gratis én je zit nergens aan vast.

Waarom een schildersbedrijf in Halen inschakelen?

Binnen- en buitenschilderwerk besteed je best uit aan een professional. Allereerst natuurlijk omdat je dan verzekerd bent van het mooiste resultaat: dit verhoogt je woongenot en de waarde van je woning.

Maar daarnaast profiteer je met de inzet van schildersbedrijven ook van het verlaagde btw-tarief. Ga je zelf aan de slag, dan betaal je 21% btw. Schakel je schilders in, dan betaal je slechts 6% btw!

Een ander groot voordeel is dat de schilderwerken snel zijn afgerond en je er zelf geen gedoe van hebt. De inzet van schildersbedrijven bespaart jou daarmee waardevolle tijd en energie.

Wat kost een schilder?

Het uurtarief van een schilder in Halen is afhankelijk van het type schilderwerk. Buitenschilderwerk kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur of rond de €35,- tot €40,- per m². Het uurloon van een schilder ligt voor binnenschilderwerk iets lager. Binnenschilderwerken in Halen kosten gemiddeld €35,- tot €40,- per uur of €30,- tot €35,- per m².

Een schilder in Halen hanteert een uurtarief of een vaste prijs per m². Bij eenvoudige schilderwerken, zoals het schilderen van muren, rekent de schilder een prijs per m². Zo kun je van tevoren direct uitrekenen wat het schilderwerk gaat kosten.

Andere schilderwerken zijn lastiger, zoals het lakken van de trap. Hierbij hanteert de schilder vaak een uurtarief. Besparen op de kosten? Met de inzet van een winterschilder betaal je 10% tot 20% minder!

Prijs schilder 2024

Type schilder Prijs schilder per uur* Prijs per m²*
Binnenschilder €35,- en €40,- €30,- en €35,-
Buitenschilder €40,- en €50,- €35,- en €40,-
Winterschilder 10-20% goedkoper 10-20% goedkoper
*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gratis meerdere offertes vergelijken?

Binnenschilderwerken Halen

Wist je dat binnenschilderwerk een grote invloed heeft op de uitstraling van je interieur? Bovendien verhoog je met kwalitatief binnenschilderwerk de waarde van de woning en je eigen woongenot.

Is binnenschilderwerk eenvoudig zelf uit te voeren?

Veel mensen denken dat binnenschilderwerk heel eenvoudig is. Maar dit is niet het geval. Een slechte voorbereiding of een verkeerde verfsoort zorgt voor een slordig resultaat. Schildersbedrijven weten precies waar zij rekening mee moeten houden en zorgen dan ook voor kwalitatief binnenschilderwerk. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten schilderwerken in Halen.

Op zoek naar schildersbedrijven? Vergelijk dan gratis offertes!

binnenschilderwerken Halen

Prijs huis schilderen binnen

Benieuwd naar de kosten van binnenschilderwerken? Voor het lakken van de trap betaal je een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €40,-. Hierbij zit het schuren en schoonmaken inbegrepen en brengt de specialist 2 lagen grondverf én een toplaag aan.

Voor het schilderwerk van de binnenmuren liggen de kosten rond de €15,- tot €20,- per m². Wil je ook het plafond meenemen? Dit kost gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Voor het beschilderen van de vloer liggen de kosten rond de €10,- tot €15,- per m² en voor het spuiten van de badkamer betaal je gemiddeld €6,- tot €15,- per vierkante meter.

Prijs schilderwerk 2024

Soort binnen- schilderwerken Gemiddelde prijs * Gemiddelde van/tot prijs * Toelichting
Trap schilderen €35,- tot €40,- per uur €300,- tot €700,- Schuren, schoonmaken en aanbrengen van 2 grondverf lagen en 1 dekkende toplaag op een trap met 13 treden.
Plafond schilderen €10,- tot €15,- per m² €220,- tot €1.500,- Witten van een plafond van 30 tot 70 m²
Vloer schilderen €10,- tot €15,- per m² €300,- tot €800,- Schilderen van een vloer van 30 tot 80 m²
Binnenmuur schilderen €15,- tot €20,- per m² €900, – tot €1.200,- Schilderen van 1 of meerdere muren met een totaaloppervlakte van 15 tot 60 m²
Badkamer sausen of spuiten €6,- tot €15,- per m² €90,- tot 225,- Voor het spuiten of sausen van een badkamer met een muuroppervlakte van 15 m²
*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Trap schilderen

De schilderwerken op de trap zijn enorm belangrijk voor de veiligheid. Waarom? Als de verflaag op de traptreden begint te slijten of zelfs af bladderen, dan worden de traptreden een stuk gladder. Gladde traptreden vergroten het risico op uitglijden en andere valpartijen. Zeker bij oudere mensen of kleine kinderen is het heel belangrijk om de traptreden goed te onderhouden.

Zie je het zelf niet zitten om de trap te schilderen?

Heel begrijpelijk. Het gaat om een groot oppervlak dat je volledig moet schuren én lakken. Vaak ook nog eens meerdere lagen. Gelukkig hebben schildersbedrijven deze klus snel voor je uitgevoerd. Houd rekening met gemiddelde prijzen van €35,- tot €40,- per uur voor dit schilderwerk.

Plafond schilderen

Na verloop van tijd gaat het plafond vergelen. Door vervuiling, zoals rook of vet bijvoorbeeld. Zonder dat je het doorhebt, heeft zo’n vergeeld plafond een grote, negatieve, invloed op de uitstraling van je huis. Door het plafond opnieuw te schilderen krijgt je living, slaapkamer of keuken direct een fris uiterlijk.

Hoe schilderen schildersbedrijven het plafond?

Vaak maken zij gebruik van kleine steigers, zodat ze gemakkelijk bij het plafondoppervlak kunnen. Pak je het schilderwerk op de wanden én plafonds aan? In dat geval start het schildersbedrijf altijd met het plafond: zo voorkomen zij dat er plafondverf op de pas geverfde muren loopt. Dit kost ongeveer €10,- tot €15,- per m².

vloer schilderen

Vloeren schilderen

Wist je dat het zelfs mogelijk is om houten vloeren te schilderen? Dit wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Kies voor een prachtige witte kleur voor een lichte en ruimtelijke uitstraling. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een donkere vloer juist meer onderhoudsvriendelijk, omdat vervuiling of kleine beschadigingen minder opvallen.

Het is wel heel belangrijk dat je de vloeren goed laat behandelen. Je loopt hier dagelijks op en je wilt voorkomen dat de verflaag al snel begint te slijten. Gelukkig zijn er veel schildersbedrijven gespecialiseerd in het lakken van vloeren! De kosten variëren van ongeveer €10,- tot €15,- per m².

Binnendeuren verven

Met het verven van de binnendeuren krijgt jouw interieur een vernieuwde uitstraling. Wanneer kun je de binnendeuren laten verven? Als de houten deur flink verouderd is, als er kleine beschadigingen in het schilderwerk zitten of als je gewoon toe bent aan een nieuwe kleur.

Het risico van binnendeuren verven, is streepvorming. Voorkom strepen op je binnendeuren, door direct een ervaren schildersbedrijf in te zetten. Zij weten welke voorbereiding noodzakelijk is voor een goede hechting, en brengen de verf mooi zonder strepen egaal aan.

Schakel voor het verven van deuren met een glazen afwerking dus altijd een schilder in.

Muren schilderen

Schildersbedrijven kunnen alle muren in huis voor je sausen. Er zijn verschillende technieken voor deze schilderwerken in Halen.

 • Muren sausen houdt in dat de schilders de verf met een kwast of verfroller op de muur aanbrengen.
 • Muren spuiten betekent dat de schilders de verf op het muuroppervlak spuiten.

Spuitwerk is doorgaans iets goedkoper dan standaard schilderwerk: dit neemt namelijk minder tijd in beslag en is dus erg efficiënt. Daar staat tegenover dat veel mensen vinden dat sausen het mooiste resultaat oplevert. De kosten liggen rond de €15,- tot €20,- per m². Stel jij wilt een muur van 60 m² laten sausen, dan kost dit gemiddeld €900,- tot €1.200,-.

Slaapkamer verven

Een slaapkamer zou een oase van rust moeten zijn. De juiste kleuren kunnen daarbij helpen! Wist je dat drukke kleuren, zoals rood en geel energie opwekken? Dat is ook direct de reden waarom de meeste slaapkamers hele rustige kleuren hebben. De meest populaire kleuren voor in de slaapkamer zijn grijs, wit en groen.

Voor het mooiste resultaat schakel je best een schilder uit Halen in. Hij schildert jouw slaapkamer snel en efficiënt. Het kan fijn zijn om die nacht eerst ergens anders te slapen, zodat je geen last hebt van de verflucht. Laat je de slaapkamer verven? Voor een muuroppervlak van 35 m² liggen de kosten rond de €515,- tot €700,-.

keuken schilderen

Keuken schilderen

Met het schilderen van de keuken geef je de ruimte een volledige transformatie. Verf de keukenfrontjes of deurtjes in een andere kleur en het lijkt zelfs alsof je een volledig nieuwe keuken hebt laten plaatsen!

Voor een iets minder drastische verandering, kun je natuurlijk ook de muren in de keuken een andere kleur geven.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de tegels tegen de spatwand te verwijderen en de muur gewoon te beschilderen. Kies dan wel voor een afwasbare verf. Mochten er tijdens het koken vlekken ontstaan, dan maak je de muur eenvoudig schoon. Voor een muuroppervlak van 15 m² liggen de kosten rond de €225,- tot €300,-.

Badkamer schilderen

Hoewel veel mensen hun complete badkamer betegeld hebben, is het tegenwoordig ook heel goed mogelijk om de badkamer te schilderen!

Laat de tegels bijvoorbeeld tot aan de helft van de muur komen en verf de bovenste helft met een waterbestendige verf. Deze verf kan goed tegen vochtige ruimtes en voorkomt schimmelgroei. Dit is dus een hygiënische en mooie keuze!

Je hebt de keuze uit spuiten en sausen. De badkamer spuiten is doorgaans iets goedkoper, omdat dit een hele snelle en efficiënte techniek is. De kosten liggen rond de €6,- tot €15,- per m².

Living schilderen

Als de living de ruimte is waar jij de meeste tijd doorbrengt, is het belangrijk dat deze voldoet aan al je wensen: ook op het gebied van schilderwerk en kleur. Heb jij jaren geleden zelf het schilderwerk in de living uitgevoerd en ben je toch niet tevreden? Twijfel dan niet om een ervaren schildersbedrijf in te zetten.

Er zitten weinig eisen verbonden aan het schilderwerk in de living. Wel moet het tegen een stootje kunnen. Heb je kleine kinderen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een afwasbare verf. Mochten de kinderen een mooi kunstwerk op de muur getekend hebben, dan was je deze er met een vochtige doek weer vanaf.

Laat jouw huis schilderen door een erkende schilder in Halen!

Profiteer van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs: vergelijk gratis offertes!

Buitenschilderwerken

Naast binnenschilderwerk, ben je bij de schildersbedrijven ook aan het juiste adres voor kwalitatief buitenschilderwerk! Onder het buitenschilderwerk verstaan we alle schilderwerken buiten het huis. Je kunt dus denken aan het schilderwerk op ramen en deuren, maar ook aan het verven van een tuinhuis, schutting of zelfs de gevel! Hieronder lees je meer over het buitenschilderwerk.

Op zoek naar schildersbedrijven? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de schilderskosten!

buitenschilderwerken Halen

Richtprijzen schilderwerken

Wil jij de buitenschilderwerken in Halen uitbesteden aan een schildersbedrijf? De prijzen van het schilderwerk zijn heel erg afhankelijk van de soort schilderwerken. Voor gevelschilderwerken liggen de gemiddelde kosten rond de €35,- tot €40,- per m².

Wil jij je tuinhuis laten beschilderen? Dit kost ongeveer €40,- tot €50,- per uur. Houd er rekening mee dat het uurtarief van schilders enorm kan verschillen! Met het vergelijken van offertes vind je dus gemakkelijk het schildersbedrijf met het beste aanbod.

Voor het schilderwerk op je dakkapel betaal je ongeveer €400,- tot €1.000,-, afhankelijk van wat je precies laat beschilderen, en voor het lakken van een buitendeur ligt de prijs rond de €40,- per m².

Prijs buitenschilderwerken 2024

Soort buitenschilderwerken Gemiddelde prijs * Gemiddelde van/tot prijs * Toelichting
Gevel schilderen €35,- tot €40,- per m² €2.100,- tot €2.400,- Schilderen van een gevel van 60 m²
Ramen schilderen €15,- tot €25,- per raam €180,- tot €300,- Voor het schilderen van 12 ramen met maximaal 3 dikteranden tot 100 mm breed.
Tuinhuis schilderen €40,- tot € 50,- per uur Prijs op basis van uurtarief
Buitendeuren schilderen €40,- per m² €160,- tot €400,- Voor het schilderen van 2 tot 5 buitendeuren (met een gemiddeld oppervlakte van 2 m² per deur)
Dakkapel schilderen €400,- tot €1.000,- Van/tot prijs gebaseerd op verven van alleen zijpanelen en zijbalk
tot aan verven van de volledige dakkapel inclusief ramen
*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Gevelschilderwerken in Halen

Wanneer we spreken van gevelschilderwerken in Halen, dan bedoelen we het schilderen van de buitenmuur. Gevelschilderwerken kun je niet zomaar zelf uitvoeren. De verfsoort is afhankelijk van je buitenmuur. Laat de gevelschilderwerken daarom altijd uitvoeren door een gespecialiseerd schildersbedrijf uit Halen.

Een gevel schilderen zorgt voor een egale, luxueuze uitstraling. Je verhoogt zeker de waarde van je woning. Bovendien beschermt de verf je gevel tegen neerslag en verlengt het de levensduur. Wil jij je gevel ook laten verven? Dit kost ongeveer €35,- tot €40,- per m². Op een muuroppervlak van 60 m² komt de totaalprijs uit op gemiddeld €2.100,- tot €2.400,-.

Gevel schilderen: wat doet een schilder?

Bekijk hoe een schilder je gevel van een nieuwe kleur voorziet!

Gevel schilderen? Vind ervaren schildersbedrijven bij jou in de buurt!

Kies het schildersbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Ramen schilderen

Om lekkages en andere vochtproblemen te voorkomen is het heel belangrijk dat je de ramen minimaal eens in de tien jaar opnieuw laat verven. Veel mensen vinden het schilderen van de ramen een vervelende klus, maar met de hulp van een ervaren schildersbedrijf uit Halen is het schilderwerk zo gedaan.

Het schilderwerk op ramen vereist een goede voorbereiding. De schilder uit Halen schuurt het hout licht op en maakt het oppervlak droog, stof- en vetvrij.

Heb je last van houtrot? De schilders verwijderen dit eerst. Pas daarna brengen ze een laag grondverf en een afwerkingslaag aan.

Dit kost ongeveer €15,- tot €25,- per raam.

Tuinhuis schilderen

Met het schilderen van een tuinhuis krijgt je tuin een complete metamorfose. Kies voor een felle witte kleur zodat de tuin een lichtere uitstraling krijgt. Wil je juist een warme, knusse tuin realiseren? Dan is het slim om je tuinhuis te verven in een donkere kleur.

Wil je het natuurlijke karakter van het hout behouden?

Je hebt ook altijd de mogelijkheid je tuinhuis te beitsen. Zo bescherm je het wel tegen de verschillende weerselementen, maar blijft het blanke hout gewoon zichtbaar. De kosten voor deze buitenschilderwerken in Halen liggen rond de €40,- tot €50,- per uur.

Buitendeur schilderen

Hoewel veel mensen op de hoogte zijn dat zij hun ramen regelmatig moeten schilderen, vergeten zij vaak de buitendeuren. Het klinkt misschien simpel, maar het lakken van een buitendeur moet heel precies gebeuren. Zo is het in ieder geval verstandig om de deur uit de deurpost te halen, zodat je overal goed bij kan en de verf niet gaat lopen.

Het best schakel je hiervoor ook ervaren schilders in.

De schildersbedrijven weten precies welke verf zij moeten gebruiken. Door je ramen en deuren in één keer te laten verven, krijg je vaak ook nog een mooie korting op de totaalprijs! Houd rekening met een gemiddelde prijs van €40,- per m².

Prijsopbouw buitendeur schilderen

prijsopbouw buitendeur schilderen

Garage schilderen

Voor veel mensen is de garage een opslagruimte: een plek voor fietsen, oude vergeten verhuisdozen of spullen die niet meer gebruikt worden. Een garage schilderen komt daarom, logischerwijze, niet zo snel in je op.

Toch zorgen netjes geschilderde muren in een garage voor rust en eenheid. Hierdoor oogt de garage direct een stuk rustiger en zelfs ruimer. Kies voor lichte kleuren om de garage een stuk ruimtelijker te maken! Ook als je de garage wilt gebruiken als werkruimte of kantoor is schilderwerk een hele slimme keuze.

Je kunt zowel de binnenmuur als de buitenmuur van de garage schilderen. Als je de buitenmuur laat schilderen, zorg dan voor een kleur die goed past bij de kleur van je huis!

Dakkapel schilderen

Het is belangrijk om ook je houten dakkapel eens in de 10 jaar opnieuw te verven. Maar het is volkomen begrijpelijk dat je niet direct staat te springen om je dakkapel te verven. Het werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee, en deze risico’s zijn zonder de juiste materialen een stuk groter.

Schildersbedrijven gebruiken een steiger en anti-val beveiliging. Zo kunnen zij jouw dakkapel veilig beschilderen. Er zijn verschillende onderdelen die je moet laten behandelen: de zijwangen, boeidelen en de ramen. Je bepaalt natuurlijk zelf welke onderdelen je laat beschilderen. De prijs voor deze buitenschilderwerken ligt rond de €400,- tot €1.000,-.

schilder Halen

Schilder in Halen gezocht; waar op letten?

Met het vergelijken van offertes bespaar jij flink op de kosten van je schilderwerken. Maar hoe doe je dat, vergelijken? Het is slim om te letten op de totaalprijs en hoe deze is berekend. Met een vaste prijs per vierkante meter kun je vooraf precies berekenen wat de schilderwerken in Halen gaan kosten. Hier lees je meer tips op gebied van schilderwerk.

Daarnaast rekenen sommige schilders extra kosten, zoals voorrijkosten. Controleer of deze bij de totaalprijs zijn inbegrepen.

Schilder gezocht? Hier houd je rekening mee:

 • Rekent de schilder een uurprijs of een vaste prijs per vierkante meter?
 • Hoe is de communicatie van het schildersbedrijf?
 • Wat is de planning van het schilderwerk?
 • Wat zijn de ervaringen van eerdere klanten?
 • Worden er extra kosten, zoals voorrijkosten, gerekend?

Besparen op de kosten van een schilder in Halen?

Met het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

Wat is een winterschilder?

De meeste mensen laten hun huis in het voorjaar schilderen. ’S Winters krijgen veel schilders minder klussen aangeboden. Daarom bieden zij hun diensten in de winter aan tegen een lagere prijs. Het inhuren van een winterschilder kan tot wel 20% goedkoper zijn! Bovendien is jouw huis in het voorjaar dan helemaal klaar, terwijl anderen nog moeten beginnen met hun schilderwerken.

Een winterschilder is alleen voordeliger als het gaat om binnenschilderwerk. Bij buitenschilderwerk ben je namelijk heel erg gebonden aan het weer. In het najaar is het vaak nog te koud en vochtig om het buitenschilderwerk goedkoop uit te voeren.

Ben je op zoek naar een winterschilder? Vraag gratis offertes aan, vergelijk de aanbiedingen en bespaar!

Recent aangevraagde offertes

Muren schilderen in Hasselt
Trap verven in Genk
Binnenschilderwerk in Beringen
Gevel schilderen in Sint-Truiden
Dakkapel schilderen in Lommel
Buitenschilderwerk in Bilzen
Plafond schilderen in Tongeren
Vloeren schilderen in Lanaken
Badkamer schilderen in Maaseik
Schilderwerk in Diepenbeek

Kleuradvies

Wist je dat kleuren een bepaald gevoel kunnen opwekken? In de slaapkamer gebruik je best rustige kleuren, omdat kleuren als rood of geen energie opwekken. In een bureau kun je beter kiezen voor blauw of groen, omdat dit je productiviteit vergroot.

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een kleur die bij jou én de ruimte past. Hierbij zijn lichtinval en de afmetingen ook van belang. Donkere kleuren maken een kleine kamer met weinig lichtinval nóg kleiner.

Als jij een ervaren schilder uit Halen inschakelt, dan krijg je een persoonlijk en professioneel kleuradvies. Zo krijgt je huis een hele nieuwe uitstraling en weet je zeker dat de kleuren goed bij je interieur passen.

Kan ik premie ontvangen voor schilderwerken in Halen?

Helaas, op dit moment is er geen landelijke premie beschikbaar voor schilderwerken in Halen. In sommige gemeenten heb je echter wel recht op een plaatselijke premie. Hoe hoog deze premie is en welke voorwaarden hieraan verbonden zitten is volledig afhankelijk van jouw gemeente. Op de website premiezoeker.be vind je snel en gemakkelijk een overzicht van alle premies die jij kunt aanvragen.

Maar er is nog meer!

Je profiteert namelijk van een verlaagd btw-tarief van 6% als jij je huis laat schilderen door ervaren schilders. Je huis moet wel minimaal 10 jaar oud zijn, en het moet gaan om een privéwoning. Meer hierover lees je op belgium.be.

schildersbedrijf Halen

Vraag gratis offertes aan en bespaar op een schildersbedrijf uit Halen!

Geef je schilderwerken in huis uit handen aan een schildersbedrijf in Halen en profiteer van de hoogste kwaliteit. Je weet zeker dat het schilderwerk dan jarenlang mooi blijft en goed past bij de ruimte. Er zijn veel verschillende schildersbedrijven in Halen werkzaam. Schilder gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Met het vergelijken van offertes vind je al snel ervaren schilders bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het schildersbedrijf met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de totale prijs. Dat wil jij toch ook?

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op schilderwerken!

Vraag gratis offertes aan en ontvang tot 6 vrijblijvende aanbiedingen op maat van schildersbedrijven uit jouw provincie. Vergelijk deze op prijs en kies voor de schilder die de beste prijs en voorwaarden voor de schilderwerken biedt. Zo bespaar je binnen enkele minuten tot wel 40% op de kosten!

Wist je dat...

In de provincie Limburg