schilderwerken AarschotHeb je een schildersbedrijf nodig voor schilderwerken in Aarschot? Of ben je benieuwd naar de prijzen van een winterschilder? Dan ben je op de goede website terecht gekomen. Vertico is een initiatief van schilders werkzaam in heel Vlaanderen. Via deze website kun je vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van schildersbedrijven uit de regio. Waarom een schilder uit de regio? Dit heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat de voorrijkosten aanzienlijk minder zullen zijn. Daarnaast zijn zij bekend met het type huizen uit de streek, zo kunnen zij jou van een gedegen advies voorzien voor alle binnenschilderwerken en buitenschilderwerken.

Nu bent je vast benieuwd welke voordelen het aanvragen van offertes heeft? Een kleine opsomming:

  • Kosteloos en vrijblijvend meerdere bedrijven en prijzen vergelijken
  • Vind de goedkoopste schilder uit jouw regio in slechts 2 minuten
  • Door het vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten van de schilderwerken

Vrijblijvend meerdere offertes vergelijken?

Kwaliteit & vakmanschap

De schildersbedrijven die bij Vertico zijn uiterst professioneel en gaan voor jou tot het uiterste. Wij selecteren de schilders op kwaliteit en vakmanschap zodat jouw tevredenheid gewaarborgd is. Zij verzorgen alle schilderwerken in en om het huis en hebben jarenlange ervaring in binnenschilderwerken, buitenschilderwerken, herstelwerkzaamheden en kleuradvies. Het vakmanschap is niet alleen ervaring in het vak, maar ook communicatie naar de klant, de voorbereiding en perfecte afwerking van de klus.

Huur een schilder in voor het schilderen van:

Binnenschilderwerken

Schilderen is meer dan beschilderen alleen. Zo valt of staat alles bij de behandelingsprocedure van de ondergrond, ook bij binnenschilderwerken. Een ongeschikte ondergrond zal hoe dan ook voor averechtse resultaten zorgen. Ook de verfkeuze zal het resultaat ontegensprekelijk beïnvloeden. Kies je bijvoorbeeld voor synthetische verven of voor waterverven? En is lakverf, latexverf, vinylverf of acrylverf dan beter aangewezen? En vraagt het muurschilderen een andere techniek dan het beschilderen van trappen? Het zijn vragen waar enkel een echte expert antwoord op weet. Schilderwerken worden maar beter professioneel verricht, aangezien een slecht resultaat vaak zeer moeilijk te verhelpen valt. Door te kiezen voor een schildersbedrijf te Aarschot kies je voor kennis, ervaring en pure kwaliteit.

Trap schilderen

trap schilderenSchilderwerken bij een trap of traphal vragen een totaal andere insteek dan het schilderen van muren. Een trappenhal is een echt gebruiksinstrument. Een trappenteller zal bijvoorbeeld aantonen dat je dagelijks tot wel 10 keer de trap op en afgaat. Een gezin met twee kinderen? Dan loopt dat wel heel snel op. Het is duidelijk dat een opgang veel meer aan slijtage onderhevig is, waardoor er ook gekozen moet worden voor een duurzame verfsoort. Om praktische overwegingen wordt bovendien heel vaak gekozen voor een sneldrogende lak, al was het maar omdat een opgang een cruciale schakel vormt in iedere woning. Weet ook dat het ontvetten en schuren van de trap onmisbare acties zijn om tot een feilloos resultaat te komen.

Muren verven

De muren verven lijkt misschien wel het eenvoudigste karwei, maar dat is het allesbehalve. Vele hobbyklussers beperken zich bijvoorbeeld tot het ontvetten van de muren, maar vergeten de muur ook te herstellen. Dat herstellen kan gebeuren door de muur te egaliseren of door een speciaal vliesbehang aan te brengen. Weet ook dat vochtige binnenmuren niet beschilderd mogen worden en dat zij eventueel eerst gedroogd moeten worden. De binnenmuren vormen verder het orgelpunt van iedere woning, waardoor een geschikte primer onontbeerlijk is. Afhankelijk van de gewenste kleur zal een andere primer aangewezen zijn. Het is duidelijk dat het verven van binnenmuren een werk van echte experts hoort te zijn, die je vast ook te Aarschot vindt. De schilders uit ons bestand kunnen jou adviseren over de diverse schilderstechnieken die zij beheersen om de muur geheel in jouw wens af te werken!

Slaapkamer verven

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun slaapkamer in de loop der jaren eens een nieuwe look of zelfs een complete make-over te geven. De trends veranderen voortdurend en zijn lang niet meer zo standaard als vroeger. Tegenwoordig wordt er vaak gewerkt met meerdere kleuren. Zo kan één muur voorzien worden van een opvallende kleur, zoals rood, paars, blauw of groen, terwijl de andere muren eerder van neutrale kleuren zoals grijs en kaki worden voorzien. En daar komt meestal heel wat schilderwerk bij kijken. Om tot het resultaat van jouw dromen te komen doe je best beroep op professionals.

Living schilderen

living schilderen AarschotNet zoals de slaapkamer(s) wordt ook de living na verloop van tijd al eens onder handen genomen. Daar hoort een ander interieur en meubilair bij, maar ook de muren worden voorzien van een nieuwe laag verf. Ook hier zijn weer tal van trends te volgen en in combinatie met de grootte van de ruimte zorgt dat voor grootse schilderwerken in huis. Omdat de living een leefruimte is, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk in orde zonder de hele tijd met last of ongemakken te zitten. Daarom schakel je een professional in. Hiermee zal het schilderen heel wat vlotter en aangenamer verlopen.

Doe beroep op een schilder voor een top resultaat!

Van plan om te verhuizen naar een appartement of nieuwe woonst? Ben je jouw muren beu en wil je de living of slaapkamer eens in een nieuw jasje steken? Of kan jouw tuinhuis ook wel een likje verf gebruiken?

Deze schilderwerken zijn voor heel wat mensen een heus karwei. Ze willen daarom graag beroep doen op een schilder. Ook op zoek naar een schilder in Aarschot om bij jou te komen verven? Vraag dan nu vrijblijvend één of meerdere offertes aan bij schilders uit jouw streek!

Keuken schilderen

Het schilderen van de keuken is veel goedkoper dan de plaatsing van een nieuwe keuken, maar dan moet het uiteraard wel goed gedaan worden. Het schilderen van een keuken gaat dan ook veel verder dan het demonteren van deuren, laden en keukenkastjes en het aanbrengen van een lak verf. Het is een specifieke vorm van binnenschilderwerken dat de nodige zorgvuldigheid vergt. Een schildersbedrijf neemt dat demonteren bijvoorbeeld heel serieus en zal zelfs de scharnieren van de keukenkastjes verwijderen om een optimale afwerking te garanderen. Ook de voorbereiding, namelijk het schuren, herstellen en het aanbrengen van een grondlaag, zijn voor hen onmisbare acties om tot een uitmuntend resultaat te komen. Het is vooral dat laatste dat ervoor zorgt dat je het schilderen van een kookplaats beter aan een expert te Aarschot overlaat. Door gebruik te maken van een verkeerde primer of foutief behandelingsmateriaal kan je de keukenkastjes immers onherstelbaar beschadigen.

Plafond schilderen in Aarschot

plafond schilderenAls je nog nooit een plafond geschilderd hebt, begin je er ook gewoon zelf niet aan. Het verven van een plafond is echt expertenwerk waarbij de juiste technieken de slaagkansen beïnvloeden. Het beschilderen is zo moeilijk omdat het in de praktijk bijna onmogelijk is om alles in soepele overgangen te bewerkstelligen, zeker als de schilder voortdurend de ladder op en af moet. De schilder zal daarom meestal het plafond in denkbeeldige rasters onderverdelen en de verf strooksgewijs aanbrengen. Een veelgebruikte techniek is er een waarbij de schilder met een kruisbeweging over die stroken zal bewegen. Ieder denkbeeldig vlak zal bovendien gedeeltelijk het vorig denkbeeldig vlak moeten overlappen om een soepel effect te bekomen.

Badkamer schilderen

Ook het verven van de badkamer is niet eenvoudig. Een sanitaire ruimte heeft bijvoorbeeld een hogere vochtigheidsgraad waarbij het van belang is dat de verflaag na verloop van tijd niet beschadigd raakt. Er zal met andere woorden moeten gekozen worden voor verfsoorten die een hogere vochtresistentie hebben. Zijdeglansverf doet het bijvoorbeeld heel goed, maar kent de badkamer een houten afwerking dan zal ook een variatie in verfsoorten zich opdringen. Het is duidelijk dat het beschilderen van een badkamer beter aan een professioneel schildersbedrijf uit Aarschot wordt overgelaten.

Binnendeuren verven

Door een nieuw laagje verf aan te brengen op de binnendeuren kan je de look van een kamer volledig omgooien. Het is echter van belang om ook dat klusje aan een schildersbedrijf over te laten, aangezien je niet wilt dat jouw deur beschadigd raakt. Om de schilderwerken van deuren adequaat uit te voeren zal deze immers uit de scharnieren gehaald moeten worden. Gaat het om deuren met glazen afwerking, dan snap je ook wel dat dat risico’s inhoudt. Jaarlijks sneuvelen te Aarschot heel wat deuren omdat men vond dat het een ideaal klusje was voor een beginnende doe-het-zelver, niet dus.

Vloeren schilderen

vloeren schilderenBinnenschilderwerken gaat niet alleen over plafonds, wanden, houtwerk, enzoverder. Het is ook goed mogelijk dat de bestaande vloer niet helemaal aan jouw wensen voldoet. Laat het geen reden zijn om die mooie woning aan je neus te laten voorbij gaan, er is een oplossing! of jouw vloer nu bestaat uit hout, beton, of tegels, en je wenst die te veranderen moet je hem niet per sé opbreken. verf is een wondermiddel als je het juist gebruikt!

Hout, beton, of tegelvloer verven?

Laat ons beginnen bij het begin. Bij binnenschilderwerken hebben we het meestal over houten vloeren. Stel, je betrekt een woning, het ziet er allemaal fantastisch uit. Alleen die planken vloer… neen, dat is niet wat je wil. Groffe planken, scheuren en gaten erin. Dat moet veranderen! Wat ga je doen? Opbreken of schilderen? Neem gerust aan, een houten vloer kan perfect overschilderd worden. Het vraagt alleen een beetje voorbereiding. En die bestaan uit: gaten vullen en laten drogen, opschuren, grondig poetsen en stofzuigen, en dan begint het echte werk. Je brengt eerst een primer (grondlaag) aan. Als dit droog is volgen er één of twee eindlagen, en je geniet van een “nieuwe houten vloer”. Zo is het niet anders dan met een betonnen vloer. Betonnen vloeren komen meestal voor in kelders of garages. In dat geval moet je voor jezelf uitmaken waar die garage voor gaat dienen. Afhankelijk van de belastinggraad van je betonnen vloer is het soort verf net iets anders. Kort gezegd: een normale belasting van een betonnen vloer is tevreden met een verf op acrylbasis of een verf op basis van polyurethaan-alkyd. Vraagt de betonnen vloer een hogere belasting, dan is een verf nodig op basis van epoxy of polyurethaan hars. Meer weten? Lees hier meer over: vloeren schilderen.

Vrijblijvend meerdere offertes vergelijken?

Buitenschilderwerken

buitenschilderwerkenSchilderwerken doen we binnenshuis voornamelijk om esthetische redenen, buitenshuis dienen de buitenschilderwerken er bovendien ook toe om de nodige bescherming te voorzien. Een buitenmuur is dan ook helemaal anders dan een binnenmuur. Een buitenmuur moet sowieso veel drastischere omstandigheden doorstaan, dank bijvoorbeeld aan hevige neerslag, wind, vorst, sneeuw en zelfs strooizout. Ook te Aarschot kan het nogal eens stevig regenen. De keuze voor geschikte verfmaterialen zal dan ook afhangen van de concrete context waarin de buitenmuur zich bevindt.

Gevelschilderwerken in Aarschot

Je hebt schilderwerken en je hebt gevelschilderwerken. Probeer nooit zelf een gevel te beschilderen. Gevelschilderwerken zijn echt vakmanwerk en totaal anders dan andere buitenschilderwerken. Zo zal iedere ondergrond niet alleen een bepaalde verfsoort vereisen, maar zijn er zelfs ondergronden die helemaal niet geverfd mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan een gevel op basis van minerale pleisters die veel te poederig zijn en eerst een behandeling moeten krijgen. De gevel mag bovendien ook niet te vochtig zijn. Dat kan bijvoorbeeld wel het geval zijn indien er tussen de spouwmuren isolatie werd aangebracht. Ook hier zal een speciale behandeling en aangepaste verf moeten voorkomen dat de verf na verloop van tijd begint af te bladeren.

Opgelet: over het algemeen zijn onderhoudswerken (schilderwerken) vergunningsvrij in Aarschot. Heb je twijfels of er een bouwvergunning nodig is om jouw voorgevel te beschilderen? Vraag het na bij de gemeente. De zij- en achtergevels zijn in Aarschot in ieder geval vergunningsvrij.

Ramen schilderen

Schilderwerken zijn nooit een sinecure, ook niet bij ramen. Een en ander zal bijvoorbeeld afhangen van het soort materiaal. Een houten raam zal je bijvoorbeeld moeten afschuren en zal een andere soort verf nodig hebben dan een raam op basis van pvc. Tegenwoordig zijn pvc ramen bijna niet elektrostatisch en vrij kleurvast, maar vroeger was dat niet altijd het geval. Vooral bij oudere plastic ramen is het inschakelen van een schildersbedrijf te Aarschot aangewezen, aangezien de lak maar beter goed hecht en de minder poreuze ondergrond ieder detail ontegensprekelijk laat zien. Bij plastic ramen zal een goede schilderstechniek dan ook onontbeerlijk zijn voor een adequate afwerking.

Voordeur verven

voordeur schilderenEen voordeur is samen met de gevel één van de eerste dingen die iemand ziet wanneer je voor het gebouw staat. Daarnaast heeft een voordeur ook nog een beschermende functie. Het houdt regen, zon, sneeuw en ongewenste bezoekers buiten de deur. Een voordeur is vaak van hout gemaakt en dient dus om de zoveel jaren geschilderd te worden. In tegenstelling tot een dakkapel is de voordeur makkelijk te bereiken en zelf te verven. Kan je dus een beetje met een kwast omgaan dan zou je dit schilderwerk ook zelf kunnen doen. Wat veel mensen in Aarschot doen is al het buitenschrijnwerk tegelijk met de voordeur en achterdeur laten schilderen door een schildersbedrijf. Dit doet men omdat zo alles in één keer klaar is en doordat men meerdere schilderwerken tegelijk laat uitvoeren er soms kortingen van toepassing zijn.

Dakkapel schilderen

Omdat de dakkapel van jouw woning in Aarschot aan de buitenkant van de woning zit is deze automatisch onderhevig aan regen, sneeuw en zon. Een goede bescherming van de dakkapel is dus erg belangrijk. Dakkapellen die gedeeltelijk of volledig van hout zijn hebben verf als beschermlaag tegen de weerselementen. Na verloop van tijd kunnen de ramen, zijwangen of andere geverfde elementen toe zijn aan een nieuwe schilderbeurt. Het is belangrijk om hier op tijd bij te zijn omdat reparaties aan een dakkapel moeilijk uitvoerbaar en daardoor kostbaar zijn. Bovendien ziet een verwaarloosde dakkapel op jouw dak er ook niet uit. Omdat het dak en dus ook de dakkapel meestal moeilijk bereikbaar zijn is het verstandig om hiervoor een schildersbedrijf uit Aarschot in te schakelen. Zij beschikken over het juiste materiaal, zoals steigers, om de schilderwerken goed uit te voeren.

Schuur schilderen

De meeste schuren die aan een huis vast zitten hebben boeidelen en ramen om de zoveel jaar onderhouden moeten worden. Toch zijn er ook veel mensen in Aarschot met een houten schuur los van hun huis. De meeste houten schuren hebben onderhoud nodig in de vorm van schilderwerk. Dit kan een hele klus zijn, vooral als je niet erg handig bent en niet op hoogte wilt of kunt werken. Gelukkig kunnen de schildersbedrijven uit ons initiatief jou hierbij helpen. Zij werken door de jarenlange ervaring snel en efficiënt, hierdoor valt de prijs van een schuur schilderen meestal mee. Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor deze schilderwerken? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang diverse prijzen van schilders uit Aarschot.

Schutting verven

schutting vervenWanneer je een houten schutting of tuinafsluiting om je pand heen hebt laten zetten is deze waarschijnlijk geverfd afgeleverd. Om de schutting in perfect conditie te houden dien je deze 1x in de 7 jaren opnieuw te schilderen. Heb je een ijzeren hekwerk aangeschaft dan is deze meestal voorzien van poedercoat of spuitverf. Wanneer het hekwerk beschadigd kan het zijn dat deze opnieuw geverfd of gecoat dient te worden. Schakel hiervoor een specialist in. Een schutting kan je prima zelf verven. Het draait hier vooral om de juiste schilderstechniek en verfsoort te gebruiken.

Garage schilderen

Heb je een houten garage aan huis? Als het antwoord “ja” is dan is deze waarschijnlijk geschilderd in een kleur die goed bij het huis past. Een garage is een mooie toevoeging van jouw woning wanneer deze goed gebruikt wordt en functioneel is. Veel bezoekers van onze website gaven aan de garage, net als de andere bijgebouwen om het huis, liever zelf te schilderen. Wat men ook aangaf was dat dit meestal wel 1 tot 2 weken in beslag nam en vaak in de zomer/vakantietijd plaatsvind. Heb je er wel wat voor over om 2 weken echt vrij te zijn? Vraag dan vrijblijvend offertes aan en bekijk wat de kosten zijn voor het inschakelen van een schildersbedrijf uit Aarschot voor deze schilderwerken.

Tuinhuis schilderen

Wie een tuinhuis in de tuin heeft staan zal beamen dat dit er na enkele jaren niet meer zo mooi eruit ziet. Het is ook niet verwonderlijk aangezien het dag in dag uit met allerlei weersomstandigheden te maken krijgt. Het krijgt heel wat te verduren zoals regen, wind en koude, maar ook van warmte en zonlicht weten het hout en de verf. Het is daarom noodzakelijk om af en toe het tuinhuis opnieuw te (laten) schilderen. Op zoek naar een schilder in Aarschot? Vraag dan nu enkele offertes aan. Zo kun je uitmaken welke verver jou het meest aanspreekt.

Wat is een winterschilder?

winterschilderDe tarieven van een schilder hangen af van de vraag. Vooral tijdens de zomer blijkt een schilder veel aanvragen binnen te krijgen. Een winterschilder is dus eigenlijk een gewone klassieke schilder die in de wintermaanden aan de slag gaat. Het enige verschil? De lagere prijs.

Opgelet! Voorgaande is enkel van toepassing in het geval van binnenschilderwerken, niet bij buitenschilderwerken. Buitenschilderwerken mogen immers niet zomaar eender wanneer gedaan worden. Tijdens de winter is het bijvoorbeeld veel te koud en te vochtig om aan de schilderwerken te starten. Weet wel dat professionele schildersbedrijven over speciale producten beschikken en dus ook ‘s winters schilderwerken kunnen uitvoeren te Aarschot. Die producten zijn echter over het algemeen veel duurder dan gewone verfproducten. In dit geval zullen de schilderwerken alsnog duurder uitvallen dan bij een klassieke (zomer)schilder.

Type schilderPrijs per uur*Prijs per m²*
Binnenschilder€35,- en €40,-€30,- en €35,-
Buitenschilder€40,- en €50,-€35,- en €40,-
Winterschilder10-20% goedkoper10-20% goedkoper

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Vrijblijvend meerdere offertes vergelijken?

Richtprijzen schilderwerken

Wanneer je nog in een oriënterende fase zit zal je voornamelijk geïnteresseerd zijn in de richtprijzen en kosten van een schilder. De prijzen van buiten- of binnenschilderwerken kunnen per uur worden berekend of per schildersklus. Zo ligt de prijs van een buitenschilder tussen de €40,- en €50,- per uur. Als je de buitenschilder per m² betaald ben je gemiddeld tussen de €35,- en €40,- kwijt. Voor een binnenschilder liggen de prijzen lager. Zo betaal je gemiddeld per m² €5,- minder dan per uur. Per uur betaal je tussen de €35,- en €40,- per uur. Het is belangrijk dat je, voordat er prijsafspraken gemaakt worden, een gedegen onderzoek hebt gedaan om te kijken wat het schilderwerk globaal kost. De prijs voor het schilderen van een trap zal anders zijn dan de prijs voor het verven van de buitenmuur. Wij hebben in onderstaande overzicht de richtprijzen gegeven die doorgaans voor verschillende schilderwerken gerekend worden. Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief btw, loonkosten en materiaalkosten.

SchilderwerkenRichtprijzen*Opdrachtomschrijving
Trap€350,- tot €700,-Alleen witten tot voorbereiding, schuren en schilderen
Dakkapel€400,- tot €1.000,-Zijpanelen en zijbalk verven tot hele dakkapel inclusief ramen
Ramen€500,- tot €1.800,-Van 7 m² aan ramen tot alle buitenramen
Deuren€300,- tot €2.000,-2x een deur verven tot 40 deuren en deurposten
Plafond€250,- tot €1.500,-30 m² plafond kamer tot 45 m² incl. gehele keuken
Vloeren€300,- tot €800,-30m² tot 80m² vloeroppervlakte houten vloer

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Kleuradvies

Als je jouw interieur gaat laten schilderen door een schildersbedrijf in Aarschot, moet er eens goed nagedacht worden over de kleuren die je wenst te gebruiken. De functie van uw kamer speelt hier een belangrijke rol in. Het is een kwestie van keuze, maar doorgaans ga je je slaapkamer niet in een felrode kleur laten schilderen. Er kan best beroep gedaan worden op je schildersbedrijf. Zij hebben een speciale kleurenwaaier waarmee je naar hartenlust kan experimenteren en samen met de schilder de juiste keuze maken om jouw interieur te laten schilderen. De kleur van de kleurenwaaier maakt een emotionele indruk op jezelf. Wil je meer lezen over wat voor kleuradvies een schildersbedrijf jou kan geven? Lees ons uitgebreide artikel [hier]. Nu eerst een stukje “schilderspsychologie”.

Kleurenpsychologie

kleuradviesEen blauwe kleur geeft doorgaans rust en kalmte in je interieur. Daarom is deze kleur uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een bureau. Dit in combinatie met bruin meubilair werkt uitstekend. Rood daarentegen wordt bij kleuradvies dan aangeraden voor plaatsen waar actief gewerkt wordt. Rood werkt immers prikkelend. Er zijn op de kleurenwaaier natuurlijk diverse soorten rood, dus de keuze is ruim. Een gele verf wekt ook emoties op, maar je schildersbedrijf zal adviseren om niet te overdrijven. Te veel geel kan enerverend gaan werken. Groen wekt dan weer vertrouwen en veiligheid op. Dit komt omdat we veelal in onze omgeving de groene kleur waarnemen. Het kleuradvies bij de keuze van een groene kleur zal vaak luiden van dit te combineren met wit. Wil je eerder een kleurenwaaier die eerder neutraal is, dan ga je voor zwart, grijs en wit.

Vraag je schildersbedrijf uit Aarschot om raad en laat weten welke kamer(s) je gaat laten schilderen. De firma zal jou met raad en daad bijstaan. Vraag vrijblijvend offertes aan bij schildersbedrijven in ons netwerk.

Kleuradvies voor wanden en plafond

Dan vergeten we natuurlijk het plafond niet. Zijn jouw wanden eerder donker, dan zal ket kleuradvies zijn dat je best een lichte tint op jouw plafond laat aanbrengen. Zijn de muren licht en neutraal, kan experimenteren met een iets donkerder plafond ook. Een uitzondering vormt de kinderkamer. Daar kan je je wel wagen aan een speels kleurenpalet.

Lichtinval

Lichtinval is ook zulk belangrijk iets waar je rekening mee moet houden. Algemeen geldt dat, wanneer het licht van het noorden binnen komt, je best donkere kleuren of rood gebruikt. Bij lichtinval vanuit het zuiden, passen dan weer blauw of andere lichte tinten. Van het oosten uit, en dus ochtendlicht, past groen of blauw. Tenslotte vanuit het westen: daar worden grijze en witte kleuren aangeraden.
woonkamer schilderen

Ruimte-effect

Tot slot hebben we het even van het ruimte-effect. Uiteraard zijn niet alle kamers in jouw interieur even groot. Er zijn een paar vuistregels die je in acht moet nemen: voor een smalle kamer die je groter wil doen lijken, ga je te werk met lichte kleuren voor de lange muren. Voor de korte muren wordt dan aangeraden om een donkere verf te gebruiken. Heb je een lage kamer en je wil die hoger laten lijken? Gebruik voor het plafond een lichte verf en gebruik zeker geen horizontale lijnen op je muren. Een kleine ruimte kan je groter laten lijken door zowel de muren als het plafond in een lichte kleur te laten schilderen. Let wel: er moet een zekere nuance zijn. Een volledige kamer (muur en plafond) in eenzelfde kleur is “not done”, behalve als het wit is.

Een schilder inhuren in Aarschot – De juiste vragen

Hier een aantal vragen die een schilder aan jou zou moeten vragen:

  • ‘Heb je de kleuren al gekozen?’ De schilder in Aarschot kan jou een palet van verschillende kleuropties laten zien. Ook kan hij jou de verf vaak met korting aanbieden in plaats van dat je het zelf gaat halen tegen winkelprijzen. Dit komt omdat een schildersbedrijf vaak met 1 of 2 merken werkt en de verf goedkoper inkoopt.
  • ‘Wil je hoogglans, zijdeglans of matte verf?’. De schilder kan de verschillen uitleggen en aanbevelen welke soort het beste bij jouw huis past. Ook kan hij vaak toelichten wat voor prijsverschillen er zijn zodat jij de juiste weloverwogen beslissing kan maken.
  • ‘Wat zijn de namen en nummers van de verfkleuren?’ Als je al een specifieke kleur hebt uitgekozen heeft de schilder de namen en de bijbehorende nummers van die kleuren nodig. De specialist in schilderwerken kan u vervolgens vertellen of hij precies hetzelfde merk en kleur kan leveren of een overeenkomend product aanbiedt.
Nog belangrijker zijn de vragen die jij zelf aan een schildersbedrijf uit Aarschot zou moeten stellen. Prijs is natuurlijk een belangrijke factor, maar baseer jouw keuze niet enkel en alleen op prijs.

  • ‘Ben je verzekerd, en zo ja hoe?’ De schilder uit Aarschot of het schildersbedrijf zou op z’n minst een basis aansprakelijkheidsverzekering moeten. Verzekering is belangrijk, zeker wanneer de schilderwerken risico’s met zich mee brengen zoals werken met hoge ladders.
  • ‘Kan je referenties geven?’ Een professionele schilder doet zijn best om een goede klantreferentie lijst op te bouwen. De meeste schilders realiseren zich het belang van een goede band met klanten zodat deze als referentie kunnen werken. Als een schilder geen namen of andere gegevens heeft van vorige klanten dan kan je beter verder zoeken.
  • ‘Heb je een website, of afbeeldingen van geleverd werk?’ Een serieus bedrijf in schilderwerken zou een website moeten hebben met een overzicht van afgeronde projecten. Een uitzondering kan natuurlijk een relatief nieuw schildersbedrijf zijn dat nog weinig werk heeft afgerond, maar ook in dit geval zou je twee of drie afgeronde schildersprojecten in Aarschot moeten kunnen zien.

Bespaar tot 40% op de schilderwerken

schilder prijzen AarschotNu je een indicatie hebt van wat de gemiddelde binnen- en buitenschilderwerken jou kunnen gaan kosten is het tijd om in contact te komen met een schildersbedrijf uit Aarschot. Via het contactformulier op onze offertepagina kan je vrijblijvend een offerteaanvraag doen. Na de offerteaanvraag krijg je reactie van maximaal 5 schilders uit uw regio. Binnen enkele dagen ontvang je de prijsoffertes en kan je gaan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Zo kan je ervoor kiezen om een schilder uit te kiezen die de schilderwerken het snelste af heeft. De meeste bezoekers van onze website kiezen voor de schilder die de goedkoopste prijs aanbiedt voor de te gebeuren schilderwerken. De prijs is dus erg belangrijk. Door het vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de schilderwerken. Bovendien kost het invullen van het contactformulier maar 2 minuten. Goedkoop en snel geregeld dus!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op schilderwerken!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van diverse schildersbedrijven uit de provincie. Na de aanvraag ontvang je snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de schilder die de beste prijs of voorwaarden voor de schilderwerken heeft. Zo bespaar je binnen enkele minuten tot wel 40% op de kosten!

In de provincie Vlaams-Brabant

Deelgemeenten Aarschot:

Aarschot, Gelrode, Langdorp en Rillaar

Wist je dat...