schilderwerken BruggeHeb je een schildersbedrijf nodig voor schilderwerken in Brugge? Of ben je benieuwd naar de prijzen van een winterschilder? Dan ben je op de goede website terecht gekomen. Vertico is een initiatief van schilders werkzaam in heel Vlaanderen. Via deze website kun je vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van schildersbedrijven uit de regio. Waarom een schilder uit de regio? Dit heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat de voorrijkosten aanzienlijk minder zullen zijn. Daarnaast zijn zij bekend met het type huizen uit de streek, zo kunnen zij jou van een gedegen advies voorzien voor alle binnenschilderwerken en buitenschilderwerken.

Nu bent je vast benieuwd welke voordelen het aanvragen van offertes heeft? Een kleine opsomming:

  • Kosteloos en vrijblijvend meerdere bedrijven en prijzen vergelijken
  • Vind de goedkoopste schilder uit jouw regio in slechts 2 minuten
  • Door het vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten van de schilderwerken

Vrijblijvend meerdere offertes vergelijken?

Kwaliteit & vakmanschap

De schildersbedrijven die bij Vertico zijn uiterst professioneel en gaan voor jou tot het uiterste. Wij selecteren de schilders op kwaliteit en vakmanschap zodat jouw tevredenheid gewaarborgd is. Zij verzorgen alle schilderwerken in en om het huis en hebben jarenlange ervaring in binnenschilderwerken, buitenschilderwerken, herstelwerkzaamheden en kleuradvies. Het vakmanschap is niet alleen ervaring in het vak, maar ook communicatie naar de klant, de voorbereiding en perfecte afwerking van de klus.

Binnenschilderwerken

Schilderen is meer dan beschilderen alleen. Zo valt of staat alles bij de behandelingsprocedure van de ondergrond, ook bij binnenschilderwerken. Een ongeschikte ondergrond zal hoe dan ook voor averechtse resultaten zorgen. Ook de verfkeuze zal het resultaat ontegensprekelijk beïnvloeden. Kies je bijvoorbeeld voor synthetische verven of voor waterverven? En is lakverf, latexverf, vinylverf of acrylverf dan beter aangewezen? En vraagt het muurschilderen een andere techniek dan het beschilderen van trappen? Het zijn vragen waar enkel een echte expert antwoord op weet. Schilderwerken worden maar beter professioneel verricht, aangezien een slecht resultaat vaak zeer moeilijk te verhelpen valt. Door te kiezen voor een schildersbedrijf te Brugge kies je voor kennis, ervaring en pure kwaliteit.

Huur een schilder in voor het schilderen van de:

Lees ook meer over de:

Trap schilderen

trap schilderenSchilderwerken bij een trap of traphal vragen een totaal andere insteek dan het schilderen van muren. Een trappenhal is een echt gebruiksinstrument. Een trappenteller zal bijvoorbeeld aantonen dat je dagelijks tot wel 10 keer de trap op en afgaat. Een gezin met twee kinderen? Dan loopt dat wel heel snel op. Het is duidelijk dat een opgang veel meer aan slijtage onderhevig is, waardoor er ook gekozen moet worden voor een duurzame verfsoort. Om praktische overwegingen wordt bovendien heel vaak gekozen voor een sneldrogende lak, al was het maar omdat een opgang een cruciale schakel vormt in iedere woning. Weet ook dat het ontvetten en schuren van de trap onmisbare acties zijn om tot een feilloos resultaat te komen.

Muren verven

De muren verven lijkt misschien wel het eenvoudigste karwei, maar dat is het allesbehalve. Vele hobbyklussers beperken zich bijvoorbeeld tot het ontvetten van de muren, maar vergeten de muur ook te herstellen. Dat herstellen kan gebeuren door de muur te egaliseren of door een speciaal vliesbehang aan te brengen. Weet ook dat vochtige binnenmuren niet beschilderd mogen worden en dat zij eventueel eerst gedroogd moeten worden. De binnenmuren vormen verder het orgelpunt van iedere woning, waardoor een geschikte primer onontbeerlijk is. Afhankelijk van de gewenste kleur zal een andere primer aangewezen zijn. Het is duidelijk dat het verven van binnenmuren een werk van echte experts hoort te zijn, die je vast ook te Brugge vindt.

Slaapkamer verven

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun slaapkamer in de loop der jaren eens een nieuwe look of zelfs een complete make-over te geven. De trends veranderen voortdurend en zijn lang niet meer zo standaard als vroeger. Tegenwoordig wordt er vaak gewerkt met meerdere kleuren. Zo kan één muur voorzien worden van een opvallende kleur, zoals rood, paars, blauw of groen, terwijl de andere muren eerder van neutrale kleuren zoals grijs en kaki worden voorzien. En daar komt meestal heel wat schilderwerk bij kijken. Om tot het resultaat van jouw dromen te komen doe je best beroep op professionals.

Living schilderen

living schilderen BruggeNet zoals de slaapkamer(s) wordt ook de living na verloop van tijd al eens onder handen genomen. Daar hoort een ander interieur en meubilair bij, maar ook de muren worden voorzien van een nieuwe laag verf. Ook hier zijn weer tal van trends te volgen en in combinatie met de grootte van de ruimte zorgt dat voor grootse schilderwerken in huis. Omdat de living een leefruimte is, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk in orde zonder de hele tijd met last of ongemakken te zitten. Daarom schakel je een professional in. Hiermee zal het schilderen heel wat vlotter en aangenamer verlopen.

Doe beroep op een schilder voor een top resultaat!

Van plan om te verhuizen naar een appartement of nieuwe woonst? Ben je jouw muren beu en wil je de living of slaapkamer eens in een nieuw jasje steken? Of kan jouw tuinhuis ook wel een likje verf gebruiken?

Deze schilderwerken zijn voor heel wat mensen een heus karwei. Ze willen daarom graag beroep doen op een schilder. Ook op zoek naar een schilder in Brugge om bij jou te komen verven? Vraag dan nu vrijblijvend één of meerdere offertes aan bij schilders uit jouw streek!

Keuken schilderen

Het schilderen van de keuken is veel goedkoper dan de plaatsing van een nieuwe keuken, maar dan moet het uiteraard wel goed gedaan worden. Het schilderen van een keuken gaat dan ook veel verder dan het demonteren van deuren, laden en keukenkastjes en het aanbrengen van een lak verf. Het is een specifieke vorm van binnenschilderwerken dat de nodige zorgvuldigheid vergt. Een schildersbedrijf neemt dat demonteren bijvoorbeeld heel serieus en zal zelfs de scharnieren van de keukenkastjes verwijderen om een optimale afwerking te garanderen. Ook de voorbereiding, namelijk het schuren, herstellen en het aanbrengen van een grondlaag, zijn voor hen onmisbare acties om tot een uitmuntend resultaat te komen. Het is vooral dat laatste dat ervoor zorgt dat je het schilderen van een kookplaats beter aan een expert te Brugge overlaat. Door gebruik te maken van een verkeerde primer of foutief behandelingsmateriaal kan je de keukenkastjes immers onherstelbaar beschadigen.

Plafond schilderen

plafond schilderenAls je nog nooit een plafond geschilderd hebt, begin je er ook gewoon zelf niet aan. Het verven van een plafond is echt expertenwerk waarbij de juiste technieken de slaagkansen beïnvloeden. Het beschilderen is zo moeilijk omdat het in de praktijk bijna onmogelijk is om alles in soepele overgangen te bewerkstelligen, zeker als de schilder voortdurend de ladder op en af moet. De schilder zal daarom meestal het plafond in denkbeeldige rasters onderverdelen en de verf strooksgewijs aanbrengen. Een veelgebruikte techniek is er een waarbij de schilder met een kruisbeweging over die stroken zal bewegen. Ieder denkbeeldig vlak zal bovendien gedeeltelijk het vorig denkbeeldig vlak moeten overlappen om een soepel effect te bekomen.

Badkamer schilderen

Ook het verven van de badkamer is niet eenvoudig. Een sanitaire ruimte heeft bijvoorbeeld een hogere vochtigheidsgraad waarbij het van belang is dat de verflaag na verloop van tijd niet beschadigd raakt. Er zal met andere woorden moeten gekozen worden voor verfsoorten die een hogere vochtresistentie hebben. Zijdeglansverf doet het bijvoorbeeld heel goed, maar kent de badkamer een houten afwerking dan zal ook een variatie in verfsoorten zich opdringen. Het is duidelijk dat het beschilderen van een badkamer beter aan een professioneel schildersbedrijf uit Brugge wordt overgelaten.

Binnendeuren verven

Door een nieuw laagje verf aan te brengen op de binnendeuren kan je de look van een kamer volledig omgooien. Het is echter van belang om ook dat klusje aan een schildersbedrijf over te laten, aangezien je niet wilt dat jouw deur beschadigd raakt. Om de schilderwerken van deuren adequaat uit te voeren zal deze immers uit de scharnieren gehaald moeten worden. Gaat het om deuren met glazen afwerking, dan snap je ook wel dat dat risico’s inhoudt. Jaarlijks sneuvelen te Brugge heel wat deuren omdat men vond dat het een ideaal klusje was voor een beginnende doe-het-zelver, niet dus.

Vrijblijvend meerdere offertes vergelijken?

Buitenschilderwerken

buitenschilderwerkenSchilderwerken doen we binnenshuis voornamelijk om esthetische redenen, buitenshuis dienen de buitenschilderwerken er bovendien ook toe om de nodige bescherming te voorzien. Een buitenmuur is dan ook helemaal anders dan een binnenmuur. Een buitenmuur moet sowieso veel drastischere omstandigheden doorstaan, dank bijvoorbeeld aan hevige neerslag, wind, vorst, sneeuw en zelfs strooizout. Ook te Brugge kan het nogal eens stevig regenen. De keuze voor geschikte verfmaterialen zal dan ook afhangen van de concrete context waarin de buitenmuur zich bevindt.

Ramen schilderen

Schilderwerken zijn nooit een sinecure, ook niet bij ramen. Een en ander zal bijvoorbeeld afhangen van het soort materiaal. Een houten raam zal je bijvoorbeeld moeten afschuren en zal een andere soort verf nodig hebben dan een raam op basis van pvc. Tegenwoordig zijn pvc ramen bijna niet elektrostatisch en vrij kleurvast, maar vroeger was dat niet altijd het geval. Vooral bij oudere plastic ramen is het inschakelen van een schildersbedrijf te Brugge aangewezen, aangezien de lak maar beter goed hecht en de minder poreuze ondergrond ieder detail ontegensprekelijk laat zien. Bij plastic ramen zal een goede schildertechniek dan ook onontbeerlijk zijn voor een adequate afwerking.

Gevelschilderwerken

Je hebt schilderwerken en je hebt gevelschilderwerken. Probeer nooit zelf een gevel te beschilderen. Gevelschilderwerken zijn echt vakmanwerk en totaal anders dan andere buitenschilderwerken. Zo zal iedere ondergrond niet alleen een bepaalde verfsoort vereisen, maar zijn er zelfs ondergronden die helemaal niet geverfd mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan een gevel op basis van minerale pleisters die veel te poederig zijn en eerst een behandeling moeten krijgen. De gevel mag bovendien ook niet te vochtig zijn. Dat kan bijvoorbeeld wel het geval zijn indien er tussen de spouwmuren isolatie werd aangebracht. Ook hier zal een speciale behandeling en aangepaste verf moeten voorkomen dat de verf na verloop van tijd begint af te bladeren.

Opgelet: over het algemeen zijn onderhoudswerken (schilderwerken) vergunningsvrij in Brugge. Heb je twijfels of er een bouwvergunning nodig is om jouw voorgevel te beschilderen? Vraag het na bij de gemeente. De zij- en achtergevels zijn in Brugge in ieder geval vergunningsvrij.

Tuinhuis schilderen

Wie een tuinhuis in de tuin heeft staan zal beamen dat dit er na enkele jaren niet meer zo mooi eruit ziet. Het is ook niet verwonderlijk aangezien het dag in dag uit met allerlei weersomstandigheden te maken krijgt. Het krijgt heel wat te verduren zoals regen, wind en koude, maar ook van warmte en zonlicht weten het hout en de verf. Het is daarom noodzakelijk om af en toe het tuinhuis opnieuw te (laten) schilderen. Op zoek naar een schilder in Brugge? Vraag dan nu enkele offertes aan. Zo kun je uitmaken welke verver jou het meest aanspreekt.

Wat is een winterschilder?

winterschilderDe tarieven van een schilder hangen af van de vraag. Vooral tijdens de zomer blijkt een schilder veel aanvragen binnen te krijgen. Een winterschilder is dus eigenlijk een gewone klassieke schilder die in de wintermaanden aan de slag gaat. Het enige verschil? De lagere prijs.

Opgelet! Voorgaande is enkel van toepassing in het geval van binnenschilderwerken, niet bij buitenschilderwerken. Buitenschilderwerken mogen immers niet zomaar eender wanneer gedaan worden. Tijdens de winter is het bijvoorbeeld veel te koud en te vochtig om aan de schilderwerken te starten. Weet wel dat professionele schildersbedrijven over speciale producten beschikken en dus ook ‘s winters schilderwerken kunnen uitvoeren te Brugge. Die producten zijn echter over het algemeen veel duurder dan gewone verfproducten. In dit geval zullen de schilderwerken alsnog duurder uitvallen dan bij een klassieke (zomer)schilder.

Type schilderPrijs per uur*Prijs per m²*
Binnenschilder€35,- en €40,-€30,- en €35,-
Buitenschilder€40,- en €50,-€35,- en €40,-
Winterschilder10-20% goedkoper10-20% goedkoper

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Vrijblijvend meerdere offertes vergelijken?

Richtprijzen schilderwerken

Wanneer je nog in een oriënterende fase zit zal je voornamelijk geïnteresseerd zijn in de richtprijzen en kosten van een schilder. De prijzen van buiten- of binnenschilderwerken kunnen per uur worden berekend of per schildersklus. Zo ligt de prijs van een buitenschilder tussen de €40,- en €50,- per uur. Als je de buitenschilder per m² betaald ben je gemiddeld tussen de €35,- en €40,- kwijt. Voor een binnenschilder liggen de prijzen lager. Zo betaal je gemiddeld per m² €5,- minder dan per uur. Per uur betaal je tussen de €35,- en €40,- per uur. Het is belangrijk dat je, voordat er prijsafspraken gemaakt worden, een gedegen onderzoek hebt gedaan om te kijken wat het schilderwerk globaal kost. De prijs voor het schilderen van een trap zal anders zijn dan de prijs voor het verven van de buitenmuur. Wij hebben in onderstaande overzicht de richtprijzen gegeven die doorgaans voor verschillende schilderwerken gerekend worden. Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief btw, loonkosten en materiaalkosten.

SchilderwerkenRichtprijzen*Opdrachtomschrijving
Trap€350,- tot €700,-Alleen witten tot voorbereiding, schuren en schilderen
Dakkapel€400,- tot €1.000,-Zijpanelen en zijbalk verven tot hele dakkapel inclusief ramen
Ramen€500,- tot €1.800,-Van 7 m² aan ramen tot alle buitenramen
Deuren€300,- tot €2.000,-2x een deur verven tot 40 deuren en deurposten
Plafond€250,- tot €1.500,-30 m² plafond kamer tot 45 m² incl. gehele keuken

(*) aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Een schilder inhuren in Brugge – De juiste vragen

Hier een aantal vragen die een schilder aan jou zou moeten vragen:

  • ‘Heb je de kleuren al gekozen?’ De schilder in Brugge kan jou een palet van verschillende kleuropties laten zien. Ook kan hij jou de verf vaak met korting aanbieden in plaats van dat je het zelf gaat halen tegen winkelprijzen. Dit komt omdat een schildersbedrijf vaak met 1 of 2 merken werkt en de verf goedkoper inkoopt.
  • ‘Wil je hoogglans, zijdeglans of matte verf?’. De schilder kan de verschillen uitleggen en aanbevelen welke soort het beste bij jouw huis past. Ook kan hij vaak toelichten wat voor prijsverschillen er zijn zodat jij de juiste weloverwogen beslissing kan maken.
  • ‘Wat zijn de namen en nummers van de verfkleuren?’ Als je al een specifieke kleur hebt uitgekozen heeft de schilder de namen en de bijbehorende nummers van die kleuren nodig. De specialist in schilderwerken kan u vervolgens vertellen of hij precies hetzelfde merk en kleur kan leveren of een overeenkomend product aanbiedt.
Nog belangrijker zijn de vragen die jij zelf aan een schildersbedrijf uit Brugge zou moeten stellen. Prijs is natuurlijk een belangrijke factor, maar baseer jouw keuze niet enkel en alleen op prijs.

  • ‘Ben je verzekerd, en zo ja hoe?’ De schilder uit Brugge of het schildersbedrijf zou op z’n minst een basis aansprakelijkheidsverzekering moeten. Verzekering is belangrijk, zeker wanneer de schilderwerken risico’s met zich mee brengen zoals werken met hoge ladders.
  • ‘Kan je referenties geven?’ Een professionele schilder doet zijn best om een goede klantreferentie lijst op te bouwen. De meeste schilders realiseren zich het belang van een goede band met klanten zodat deze als referentie kunnen werken. Als een schilder geen namen of andere gegevens heeft van vorige klanten dan kan je beter verder zoeken.
  • ‘Heb je een website, of afbeeldingen van geleverd werk?’ Een serieus bedrijf in schilderwerken zou een website moeten hebben met een overzicht van afgeronde projecten. Een uitzondering kan natuurlijk een relatief nieuw schildersbedrijf zijn dat nog weinig werk heeft afgerond, maar ook in dit geval zou je twee of drie afgeronde schildersprojecten in Brugge moeten kunnen zien.

Bespaar tot 40% op de schilderwerken

schilder prijzenNu je een indicatie hebt van wat de gemiddelde binnen- en buitenschilderwerken jou kunnen gaan kosten is het tijd om in contact te komen met een schildersbedrijf uit Brugge. Via het contactformulier op onze offertepagina kan je vrijblijvend een offerteaanvraag doen. Na de offerteaanvraag krijg je reactie van maximaal 5 schilders uit uw regio. Binnen enkele dagen ontvang je de prijsoffertes en kan je gaan vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod. Zo kan je ervoor kiezen om een schilder uit te kiezen die de schilderwerken het snelste af heeft. De meeste bezoekers van onze website kiezen voor de schilder die de goedkoopste prijs aanbiedt voor de te gebeuren schilderwerken. De prijs is dus erg belangrijk. Door het vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de schilderwerken. Bovendien kost het invullen van het contactformulier maar 2 minuten. Goedkoop en snel geregeld dus!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op schilderwerken!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van diverse schildersbedrijven uit de provincie. Na de aanvraag ontvang je snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de schilder die de beste prijs of voorwaarden voor de schilderwerken heeft. Zo bespaar je binnen enkele minuten tot wel 40% op de kosten!

In de provincie West-Vlaanderen

Deelgemeenten Brugge:

Brugge, Koolkerke, Sint-Andries, Sint-Michiels, Assebroek, Sint-Kruis, Dudzele en Lissewege

Wist je dat...