Schilderstechnieken

Wil je jouw muren graag laten schilderen, maar weet je niet precies welke schilderstechnieken er zijn? De schildersbedrijven uit ons bestand hebben informatie samengesteld met enkele veelvoorkomende schilderstechnieken. Zo krijg je een inzicht in de mogelijkheden voor bij jou op de muur. Wil je graag weten wat de kosten zijn van het schilderen van muren met een bepaalde schilderstechniek? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Spateltechniek

spateltechniekDe spateltechniek is een oude techniek die nog steeds vaak wordt gebruikt. Men gebruikt een spatel om de verf te verspreiden op de muur, wat niet zorgt voor een volledige egale dekking, maar wel voor een gevarieerd en organisch uitziend patroon. Vandaag de dag komt de techniek op als een retrotechniek die een nostalgisch gevoel opwekt. Deze techniek kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De spateltechniek zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Met de spatel kan men één van de meer organische en natuurlijk ogende schilderstechnieken toepassen. Zigzag bewegingen op de muur zorgen voor een subtiele variatie over heel de muur. De spateltechniek kan jouw muur de uitstraling van natuursteen bezorgen.

Ook voor stucwerk

De spateltechniek bij schilderwerken is niet hetzelfde als stucwerk, waarbij een spatel wordt gebruikt om pleister (niet verf) aan te brengen op een muur, gevel of plafond. Stucwerken worden vaak gebruikt om lelijke of beschadigde oppervlaktes te bedekken op een aantrekkelijke manier. Door bij stucwerken de spateltechniek zigzaggend toe te passen, kan men ook een grover, meer organisch ogend effect opwekken.

Sleeptechniek

Een andere schilderstechniek is de sleeptechniek. Hierbij wordt er eerst een egale laag verf geschilderd. Vervolgens beweegt men door de nog vochtige verf met een grote kam. Wanneer deze laag gedroogd is, volgt er een tweede verflaag. Het uiteindelijke resultaat geeft een gevoel van subtiele kleurstructuur en verwevenheid. De sleeptechniek is één van de meer levendige schilderstechnieken.

ICE-techniek

schilderstechniekenAls je wel houdt van een organische ‘look’, maar ook op zoek bent naar iets frissers dan de spateltechniek of de sleeptechniek, dan kan de ICE-techniek jou aanspreken. De ICE-techniek is één van de meest recente schildertechnieken. Deze manier van schilderen creëert een glasachtig effect met een gevoel van diepte en glans. De techniek maakt gebruikt van kleine pareltjes van glas die in de verf verwerkt zijn en het licht reflecteren. Zo krijgt je een speciaal glinsterend effect dat door tegelijk ook een gevoel van diepte oproept.

Sponstechniek – applicatietechniek

schilderen met sponsHet schilderen met een spons is een klassieke schilderstechniek die erg simpel is om uit te voeren. Gebruik hiervoor wel een plantaardige spons, want met andere sponsen krijg je niet hetzelfde resultaat. Het werkt op basis van 2 verschillende kleuren. Je begint door eerst een basisgrondlaag aan te brengen met een primer, daarna zorg je dat je 1 laag verf aanbrengt in een donkere of lichte kleur. De kleur die je aangaat brengen met de spons dient het tegenovergestelde te zijn van de kleur op de muur. Dus, lichte eerste laag, donker op spons. Donkere muur, licht op spons. Zo creëer je visueel een erg leuk effect. Wanneer de muur volledig uitgedroogd is kan je beginnen met het deppen van de natuurspons. Breng de spons aan op de muur (je kan zelf op een vel papier kijken wat je mooi vind) en houdt steeds 30cm afstand. Werk zo per vierkante meter de muur af. Wil je een egaler effect creëren? Maak dan een cirkelbeweging met de spons.

Overweeg je speciale schilderstechnieken om jouw muren dat beetje méér te laten uitstralen? Aarzel niet en vraag nu gratis 3 offertes aan bij specialisten uit jouw omgeving.

Leave a Reply